Szakdolgozat, diplomamunka

Diplomamunka vagy szakdolgozat készítése a Tanszéken

Nappali tagozatos hallgatóink a Gyümölcs faj- és fajtaismeret című tantárgy hallgatása során találkoznak először a tanszék munkatársaival. Bár ez a tantárgy elsősorban a fajok és fajták leíró jellemzésén alapszik, már ebben a szemeszterben is tanulnak némi technológiai ismeretet a hallgatók (pl: termőrészismeret, érésbiológiai ismeretek). Üzemi gyakorlatok során a betakarítás szervezésével is közelebbről megismerkedhetnek a hallgatók, valamint az ősszel érő fajták gyümölcseit meg is kóstolhatják, mely segít a pomológiai ismeretek elsajátításában.

Mire a hallgatók szakosodnak, átfogó képet kapnak a választható témakörökről, melyek szervesen kapcsolódnak a tanszék kutatási tevékenységéhez. Témaköreink sokfélesége kielégíti a különböző érdeklődési körű hallgatók igényeit. Nem csak a gyümölcsfaj alapján választható diplomamunka, vagy szakdolgozat téma, hanem a kutatásnem alapján is. Így ajánlunk szabadföldi kísérleti, laboratóriumi vizsgálati, valamint forráselemzési témákat. Más tanszékekkel együttműködésben a gyümölcstermesztés egyéb kérdéseit is kutatjuk, így például különböző termesztéstechnológiák költségelemzése, talajtani és tápanyagutánpótlási kísérletek beállítása is lehetséges.

Az első szakirányos foglalkozás alkalmával a szakirányvezető minden hallgatóval konzultál a választandó témakörről, melyet aztán az adott témakör felelősével részletesen megvitathatnak a jelentkezők. A továbbiakban felsoroljuk a jelenlegi kutatási témáinkhoz kapcsolódó, választható témaköröket, mely segítheti a megfelelő téma mihamarabbi kiválasztásában.

Választható diplomamunka és szakdolgozat témák

  • választható diplomamunka és szakdolgozat témák (PDF)
 
magyar