Dr. Hevesi Lászlóné

Ny. tudományos főmunkatárs, CSc

Nyugdíjas munkatárs, a tanszékre akkreditált Erwinia Laboratórium szakmaifelelőse. Feladata alkalmanként az oktató munkában való részvétel s a tanszéki analitikai laboratóriumok munkájának segítése szakmai tanácsadással. Tudományos munkát a pomológiai és gyümölcsnemesítési tudományos kutatócsoport nyertes pályázati programjaiban végzett.
Jelenleg a Tanszék  Mikrobiológiai génmegőrzési pályázatainak megvalósításában működik közre, mint tanácsadó.

A Keszthelyi Agrártudományi Egyetemen 1976-ban növényvédő üzemmérnöki oklevelet, majd 1980-ban általános agrármérnöki diplomát szerzett.
1960 és 1990 közötti időszakban az MTA Növényvédelmi Kutató Intézetében dr. Klement Zoltán munkacsoportjában dolgozott.
A Magyar – Kubai Tudományos Technikai Államközi szerződés keretében két alkalommal hosszabb időt töltött Kubában. 1969 és 1973 között a Hawannai Egyetem keretein belül működő Központi Nemzeti Kutató Intézetben tudományos tanácsadóként dolgozott, valamint a Hawannai Egyetemen a „Bakteriológia” tantárgy oktatója volt. Második kiküldetése alkalmával 1976 és 1979 között az Országos Növény-egészségügyi Hálózat Központi Diagnosztikai Laboratóriumában volt tudományos tanácsadó.
1986-ban a Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetemen „summa cum laude” minősítéssel egyetemi doktori címet szerzett, majd 1992-ben az MTA TMB kandidátusi fokozatát kapta meg.

A Budapesti Corvinus Egyetem jogelődjénél a Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetemen 1991-óta dolgozik óraadóként, először a Növénykórtani Tanszéken, majd Később a Gyümölcstermő Növények Tanszéken.
  
   
   
  
  
  
 
 

Elérhetősége:
"K" épület, I. emelet, 128. szoba
Tel.: 305 7497
Fax: 305 7337
E-mail: maria.hevesi(kukac)kertk.szie(pont)hu

 

 

magyar